Orbán: Serbia piiritara on hädavajalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Piiritara ehitamine Serbia piirile on hädavajalik, et takistada ebaseaduslike immigrantide sissevoolu Ungarisse, sõnas Ungari peaminister Viktor Orbán täna.

Tara ehitamine on «sunnitud meede» ning ei ole kuidagi suunatud Serbia vastu, sõnas Orbán kohtumisel oma Serbia kolleegi Aleksandar Vučićiga.

Serbia jaoks ei ole piiritara meeldiv, sõnas Vučić, kelle sõnul hakkab Belgrad karmistama piirikontrolli Makedooniaga, kust suur osa immigrantidest Serbiasse siseneb.

Ungari teatel on politsei sel aastal kinni võtnud juba rohkem kui 67 000 ebaseaduslikku immigranti, peaaegu kõik neist on riiki saabunud Serbiast.

Ungari välisminister Péter Szijjártó ütles kahe riigi valitsuse ühisistungi eel, et sellise enneolematu migratsioonisurve tõttu on «füüsilise tõkke» ehitamine möödapääsmatu. Tema Serbia kolleeg Ivica Dačić on aga «absoluutselt ja ägedalt» sellise rajatise vastu, öeldes, et tegemist oleks uue Berliini müüriga.

Ungarisse saabus 1. jaanuari ja 31. mai vahelisel perioodil üle 50 000 migrandi, enamik neist Serbia kaudu. Võrreldes mullusega suurenes sel perioodil sisserännanute hulk 880 protsenti, selgub EL-i piiriagentuuri Frontex andmeist.

2014. aastal võttis Ungari vastu ühe inimese kohta rohkem põgenikke kui ükski teine Euroopa riik - 43 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles