Ühtne Venemaa tahab meerikandidaatide üle Medvedeviga nõu pidada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev sammub oma ametliku residentsi Gorki-9 poole.
President Dmitri Medvedev sammub oma ametliku residentsi Gorki-9 poole. Foto: SCANPIX

Vene võimupartei Ühtne Venemaa juhtkond soovib veel konsulteerida president Dmitri Medvedeviga, enne kui esitab riigipeale Moskva linnapea võimalike kandidaatide nimekirja.

«Arvestades otsuse erilist tähtsust otsustas Ühtse Venemaa ülemnõukogu presiidium astuda läbi majast Gorki-9 (Vene presidendi ametlik residents, PM),» rääkis ajakirjanikele presiidiumi sekretär, riigiduuma asespiiker Vjatšeslav Volodin.

Ta andis mõista, et linnapeakandidaat peab olema kas võimupartei liige või kuuluma selle poolehoidjate hulka, vahendas Interfax.

Volodini sõnul tahtsid presiidiumi liikmed teada, keda president Medvedev näeb vääriliste kandidaatidena ja alles siis koostada ametliku nimekirja.

President Medvedev vallandas usalduse kaotuse tõttu 28. septembril alates 1992. aastast linnapeana töötanud Juri Lužkovi. Praegu on linnapea kt Vladimir Ressin, kes astus võimuparteisse 6. oktoobril 2010.

Partei poliitnõukogu sekretär Jelena Panina teatas 30. septembril, et erakonna Moskva esindus valis välja seitse linnapeakandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles