Euromillions tõi Suurbritanniasse riigi ajaloo suurima lotovõidu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine täidab Euromillionsi kupongi.
Naine täidab Euromillionsi kupongi. Foto: SCANPIX

Suurbritanniast ostetud Euromillionsi loteriipilet võitis eile rekordiliselt 113 miljonit naela ehk 2,03 miljardit krooni.

Euromillionsi operaatorfirma Ühendkuningriigis Camelot teatas, et tegemist on suurima ühekordse lotovõiduga riigi ajaloos, vahendas BBC. Praegu pole aga teada, kas võit läheb ühele või mitmele inimesele.

Agentuuri AFP andmetel oli võidu täpne summa 129 818 431 eurot. Hiigelsumma tõid numbrid 9, 30, 35, 39, 46 ja lisanumbrid 6 ning 8.

Eelmine Euromillionsi rekord oli 126 miljonit eurot (1971 miljonit krooni) ja see läks mullu Hispaaniasse.

Suurbritannia ajaloo eelmine lotorekord oli pärit selle aasta maist, mil anonüümseks jääda soovinud inimene võitis Euromillionsiga 84,4 miljonit naela (1,5 miljardit krooni).

Euromillionsi pileteid saab osta üheksas Euroopa riigis: Suurbritannias, Prantsusmaal, Hispaanias, Austrias, Belgias, Luksemburgis, Iirimaal, Portugalis ja Šveitsis. Igast loosimisest võtab tavaliselt osa ligi kümme miljonit inimest.

Pärast riikliku lotofirma asutamist Suurbritannias aastal 1994 on riik saanud omale 2400 lotomiljonäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles