Ressin: ma ei kavatse Moskva linnapeaks saada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ressin
Vladimir Ressin Foto: SCANPIX

Moskva linnapea kt Vladimir Ressin (74) ei kavatse oma sõnul saada Venemaa pealinna järgmiseks juhiks.

Juri Lužkovi valitsemisajal aselinnapeana töötanud mehe sõnul pole ta valmis olema linnapea ja pealegi peaks uus meer olema temast noorem, vahendas RIA Novosti.

«Ma ei ole valmis. Ja mulle ei pea keegi seda ettepanekut tegema. Linnapeaks hakkamist tuleks pakkuda 20-25 aastat noorematele. Ja ma ei kavatse ka hakata,» rääkis ta telekanali NTV saatele «Nerealnaja politika» (Ebareaalne poliitika) antud intervjuus.

Veel uuris ajakirjanike Ressinilt, miks ta just nüüd astus võimupartei Ühtne Venemaa liikmeks. «Ausalt öeldes ma ei oskagi selgitada, miks ma astusin,» vastas ta.

President Dmitri Medvedev vallandas 1992. aastast Moskva linnapeana töötanud Lužkovi 28. septembril. Meeri töökohuseid hakkas seejärel täitma Ressin.

Ta esitas 5. oktoobril avalduse saada Ühtse Venemaa liikmeks. Parteipileti sai ta kätte juba järgmisel päeval ehk 6. oktoobril.

Ühtne Venemaa peab täna läbirääkimisi riigipeaga võimalike linnapeakandidaatide üle. Esialgsete kavade järgi lubas partei esitada Medvedevile seitse nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles