Barcelona meer asus võitlusse metsistunud turismiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihkelt rahvastatud Barceloneta rand.
Tihkelt rahvastatud Barceloneta rand. Foto: Reuters/ScanPix

Kataloonia pealinna Barcelona vastne meer Ada Colau lasi peatada mitmete majutuskohtade tegevusload, juhatades nõnda sisse süvaanalüüsi sellesse, kuidas ohjata kohati juba kohalike taluvuse piire ületavat turismivoogu.

Barcelona elanikud on juba mõnda aega kaevanud selle üle, kuidas linnasüdames kipuvad võimust võtma turistidele mõeldud rendipinnad. See lööb üürid üles ja sunnib oma rahvast välja kolima.

Colau sõnul on tegevuslubade peatamine ettevaatusabinõu. Intervjuus Catalunya Ràdiole rääkis ta, et turism on linna tugevus, mille eest tuleb hoolitseda, et muuta see jätkusuutlikumaks ja leevendada vahepeal tekkinud pingeid.

Barcelona uus meer Ada Colau.
Barcelona uus meer Ada Colau. Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Uus linnapea on juba kehtestanud moratooriumi uute hotellide ehitamisele, et vältida stsenaariumit, mida ta nimetas Veneetsia moodi lõpetamiseks.

Vasakpoolsest nn Indignadose liikumisest tuule tiibadesse saanud Colau lubas, et kehtestab väikepoodide kaitseks ka moratooriumi supermarketite rajamisele.

Barcelona linnavalitsus lasi hiljuti välja ka sellise sildi, selgitamaks labasemat sorti turistidele, et hoolimata päikesepaistelisest ilmast ja lähedal lainetavast merest ei sünni ärikvartaleis siiski ujumisriietes ringi jalutada.
Barcelona linnavalitsus lasi hiljuti välja ka sellise sildi, selgitamaks labasemat sorti turistidele, et hoolimata päikesepaistelisest ilmast ja lähedal lainetavast merest ei sünni ärikvartaleis siiski ujumisriietes ringi jalutada. Foto: HO/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles