Šveitsi raudteefirma õpetab turistidele WC kasutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tüdinud lagastatud väljakäikude kraamimisest, lasi Šveitsi keskosas tegutsev Rigi mäe raudteefirma tualettidesse paigutada piktogrammid, mis õpetavad seal õigesti ihu kergendama.

Piltjuhised selgitavad väljakäiku saabujale, et potile tuleb istuda, mitte sinna jalgupidi otsa ronida ja kükitada. Samuti seda, et kasutatud tualettpaber tuleks potti visata, mitte prügikasti toppida.

«Juhtub, et külalised ronivad oma asja ajama poti otsa, mõnikord ei tea nad, kuhu panna tualettpaber,» kirjeldas Rigi raudtee turundusdirektor Roger Joss ajalehele 20 Minuten.

«Pärsia lahe ja Aasia riikide turistid pole väga teadlikud meie eluviisidest,» rääkis samale väljaandele piirkondliku turismiameti juht Marcel Furer. «On juhtunud, et inimesed kergendavad ihu pigem duši all kui tualetis.»

20 Minuten rääkis kampaaniast ka hiina ja korea turistidega, kellest enamik ütles, et nad teavad niigi, kuidas tualette kasutada. Ühe korealase sõnul on tegu tüüpilise šveitsipärase lahendusega. «Siin on kõige kohta sildid,» sõnas ta. «See on tore, näiteks matkaradadel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles