Prantsusmaa pehmete ja karvaste pila lõpeb sügisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslaste pilasaate juhtnukk.
Prantslaste pilasaate juhtnukk. Foto: AFP/SCANPIX

Paljude prantsuse poliithuumorisõprade suureks meeleheiteks võib sügisest eetrist kaduda Canal+ versioon «Pehmetest ja karvastest ehk «Les Guignols de l'Info».

10-minutiline satiiriline uudistesaade, kus toimetavad lateksnukud, peaks lõpetama septembris. Selle otsuse langetas prantsuse meedia teatel Canal+ omanik Vincent Bollore. Hiljuti kritiseerinud Bollore terve Canal+ vaimsust, leides, et see läheb pilamisega liiale.

Uudis nukušõu peatsest lõpust tuli vaid kaks päeva pärast selle looja ja omaaegse Canal+ number kahe Alain de Greefi surma.

«Les Guignols» on peegelpilt Prantsusmaa menukaimast õhtusest jutusaatest ja selle pikaajalisest juhist Patrick Poivre d'Arvorist. Pilamist leiavad seal kõikvõimalikud päevakajalised teemad alates presidendi eraelust ja lõpetades Prantsuse armee kompetentsiga.

Lateksist Dominique Strauss-Kahn.
Lateksist Dominique Strauss-Kahn. Foto: ALEXANDER KLEIN/AFP

Lisaks Prantsusmaa enda tipp-poliitikutele toimetab seal külalisesinejana tihti ringi jämeda kaela ja Sylvester Stallone näoga Ameerika sõjaväelane komandant Sylvestre, kes esindab erinevates ameerikalikku seisukohta.

Sõna on saanud ka näiteks Barack Obama, Vladimir Putin, Bashar Assad ja Osama bin Laden.

1988. aastal loodud šõu muutus tõeliselt menukaks Lahesõja ajal, kui nukuuudistes asuti pilama ameeriklaste innukaid reportaaže Pärsia lahe piirkonnast. Tollest perioodist käib saates sagedasti ka Sylvestre, kes viimasel ajal esineb küll pigem Moody’se analüütiku kui sõjardina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles