Facebookis õpetajate mõnitamine tõi indialastele koolikeelu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: AP / Scanpix

India eliitkoolis eemaldatakse 16 noort kolmeks kuuks koolitöölt, kuna nad postitasid Facebooki õpetajaid solvavaid kommentaare.

Mainekale Viveki keskkoolile halba varju heitev lugu sai alguse sellest, et matemaatikaõpetaja peale halbade hinnete pärast pahane noormees postitas suhtlusportaali kodutöö pildid ja sõimas õpetajat, vahendab BBC News.

Teemaga läksid kaasa 15 poisi klassikaaslast ning ebaõnnestunud matemaatikaülesande pildi alla hakati regulaarselt õpetajate pihta suunatud solvanguid postitama.

Nädal hiljem avastas kommentaarid üks õpetaja, kes neist juhtkonnale teada andis. «Kommentaarid polnud lihtsalt negatiivsed, vaid rõvedad, ebaviisakad ja solvavad,» märkis kooli direktor.

Asjaosalisi karistati kolme kuu pikkuse õppetöölt eemaldamisega ning kooli direktor kohtus ükshaaval kõigi 16 teismelise vanematega.

Karistada saanud õpilased leiavad, et kooli otsus rikub nende sõnavabadust ja eraelu puutumatust, lapsevanematele teeb aga muret see, et lõpuklassi õpilased pikaks ajaks koolist eemaldatakse. Vanematele vastu tulles lubas kooli juhtkond karistuse lühendamist kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles