Walker ja Webb pürgivad USA presidendikandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Walker.
Scott Walker. Foto: MARK LEFFINGWELL/REUTERS

USA Wisconsini osariigi vabariiklasest kuberner Scott Walker ja Virginia demokraadist ekssenaator Jim Webb kandideerivad oma erakonna presidendikandidaadiks järgmise aasta valimistel.

Walker kavatseb 2016. aasta presdendivalimiste kampaania dokumendid esitada neljapäeval, ütles kuberneri abi. «Pärast lugematu arvu ameeriklastega suhtlemist pinnasondeerimise faasis esitab kuberner Walker täna hommikul kandideerimisdokumendid» föderaalsele valimiskomisjonile, ütles Walkeri abi.

Nõuniku sõnul kavatseb Walker kuulutada oma kandidatuuri välja 13. juulil Wisconsinis Waukeshas kampaaniaüritusel.

Walkerist saab vabariiklaste leeris juba 15. erakonna presidendikandidaadiks pürgija.

Demokraat Webb teatas oma veebilehel, et riik vajab värsket lähenemist selle ees seisvatele probleemidele.

Vietnami sõja veteran ja president Ronald Reagani aegne mereväeminister Webb valiti 2006. aastal senatisse, kus ta töötas ühe ametiaja.

Demokraatide seas on enne Webbi kandideerimisest teatanud eksvälisminister Hillary Clinton ja kaks vähem tuntud poliitikut.

USA järgmised presidendivalimised peetakse 2016. aasta novembri esimesel teisipäeval. President Barack Obama teine ametiaeg lõpeb 2017. aasta 20. jaanuaril.

Demokraadid ja vabariiklased alustavad parteisiseste eelvalimistega traditsiooniliselt presidendivalimiste aasta algul ehk tuleva aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles