Rahahädas Maailma Toiduprogramm vähendab abi Süüria põgenikele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria kodusõja eest pagenud inimesed Jordaanias Zaatari põgenikelaagris.
Süüria kodusõja eest pagenud inimesed Jordaanias Zaatari põgenikelaagris. Foto: SCANPIX

ÜRO toiduagentuur vähendab abi tuhandetele Süüria põgenikele ja on kutsunud saagikoristuse ajaks sõjategevust lõpetama, ütles täna Maailma Toiduprogrammi (WFP) tegevdirektor Ertharin Cousin.

WFP esines mais üleskutsega peatada sõjategevus, et põllumeestel oleks võimalik saak koristada ja ning riigi lääneosas Aleppos ja Homsis turgudel maha müüa. Toiduprogrammi hinnangul on tänavune viljasaak mullusest parem.

Cousin ütles, et kuna relvarahu ei kehtestatud, hoitakse põldudelt koristatud nisu Süüria põllumajanduspiirkonnas ja müüakse tõenäoliselt maha Türgis.

«Koristatud nisu ei ole võimalik viia üle konfliktijoone piirkonda, kus seda vajavad hädasti inimesed, kes kannatavad konflikti tõttu juba viiendat aastat,» ütles ta.

WFP-l on järgmiseks kolmeks kuuks Süüriaga seotud rahastusest puudu 193 miljonit dollarit, sellest 34 miljonit kuluks toetusteks Süüria sees.

Agentuur peab lähemal ajal vähendama poole võrra - 13,50 dollarini kuus - Liibanonis peavarju leidnud 795 000 Süüria põgenikule jagatavate toidutalongide väärtust. Jordaania laagrites elavad 440 000 põgenikku jäävad WFP toiduabist ilma.

Sel aastal on juba kärbitud abi 1,6 miljonile Süüria põgenikule viies riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles