Filipiinide president algatas pantvangidraama asjus juurdluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksus varitseb Manilas röövitud bussi.
Eriüksus varitseb Manilas röövitud bussi. Foto: SCANPIX

Filipiinide president Benigno Aquino andis täna korralduse esitada süüdistused ametialastes eksimustes seitsme politsei- ja muu ametniku vastu, kes olid seotud augustis traagiliselt lõppenud pantvangidraama lahendamisega.

Kaheksa Hongkongi turisti sai 23. augustil surma, kui mullu väljapressimise eest vallandatud politseinik Rolando Mendoza kaaperdas Manilas turismibussi, et sundida ametivõime end tööle ennistama. Politsei päästeoperatsioon turistide vabastamiseks päädis aga veresaunaga ning kahjustas Filipiinide suhteid Hongkongi ja Hiinaga, vahendas BBC.

Aquino sõnul esitatakse süüdistus tõsises ametialases lohakuses teiste seas Manila politseiülemale, politsei pantvangiläbirääkijale ja politsei eriüksuse ülemale. Pisemate halduseksimuste eest peab kohtus vastust andma ka Manila linnapea Alfredo Lim.

Ehkki valitsuse tellitud raport mõistis karmilt hukka pantvangikriisi otse-eetris üle kandnud ja Mendozat intervjueerinud meediaväljaannete tegutsemise, Aquino ajakirjanike vastu süüdistust ei esitanud, öeldes, et tema valitsus ei taha meediavabadust piirata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles