Läti venekeelne raadiojaam kaebas keelenõude kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääle on kirjutatud «vastu», meelsust väljendatatkse vene keele teise riigikeelena kehtestamise rahvareferendumi ajal 2012. aastal
Jääle on kirjutatud «vastu», meelsust väljendatatkse vene keele teise riigikeelena kehtestamise rahvareferendumi ajal 2012. aastal Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS

Läti osaliselt venekeelne kommertsraadiojaam Krievu hītu radio (KHR) esitas konstitutsioonikohtule kaebuse seoses elektroonilise massimeedia seaduse muudatusega jõustuvate keelereeglitega, ütles kohus BNS-ile.

Reeglid näevad ette, et raadiojaamad, mille saadetest pidi seni olema vähemalt 50 protsenti läti keeles, peavad 2016. aastal minema täielikult üle riigikeelele.

Konstitutsioonikohus algatas reedel kohtuasja KHR-i kaebuse asjus, milles väidetakse, et keelereeglid rikuvad viimase õigust äri teha. Kui raadiojaama sisu muutub täiesti lätikeelseks, on sel ettevõtte tegevusele negatiivne mõju, ütleb KHR.

Ettevõtte väitel on uute reeglite rakendamine vastuolus õigustatud ootuse põhimõttega, sest raadiojaam sai tegevusloa enne vastava seaduse jõustumist. Ühtlasi rikkuvat uued reeglid sõnavabadust, sest piiravad kuulajaskonna info hankimise võimalusi ja nii võib KHR kaotada sihtauditooriumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles