Süüria väed alustasid Hizbollah' toel pealetungi Zabadanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjaväelased väidetavalt IS-i võitlejate laipade kõrval.
Süüria sõjaväelased väidetavalt IS-i võitlejate laipade kõrval. Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP

Süüria valitsusväed ja neid toetava Liibanoni šiialiikumise Hizbollah' liikmed alustasid täna õhujõudude toel ulatuslikku pealetungi mässajate hõivatud Zabadani mägikuurordile.

Opositsiooniväed vastasid mürsurünnakutega pealinna Damaskuse mitmesse rajooni.

Zabadani vallutamisega tugevneks Hizbollah' haare Liibanoniga piirnevatel Süüria aladel ning Süüria valitsus saaks oma kontrolli alla Beiruti-Damaskuse maantee.

Mässajad vallutasid Zabadani kuurortlinna varsti pärast konflikti algust 2011. aasta märtsis.

Laupäeval langesid mässuliste mürsud mitmesse Damaskuse linnaossa, seal hulgas Bagdadi Tänava piirkonda kesklinnas. Üks mürsk tabas ka kuulsat Dama Rose hotelli jõukas Abu Rummaneh' linnajaos.

Süüria riikliku uudisteagentuuri teatel tekitas mürsk purustusi ning üks inimene sai surma ja kaks vigastada.

Hizbollah' telekanal Al-Manar andis eetrisse pildi Zabadani lahingutandrilt. Mägedevahelises orus paikneva linna kohal oli näha suitsupilvi, kostis lahingukära ja plahvatusi.

Telekanali teatel ründavad Hizbollah' võitlejad ja Süüria sõdurid linna mitmest suunast ja mässulised on muust maailmast ära lõigatud.

Süüria televisioon tsiteeris tundmatuks jäänud sõjaväeametnikku, kelle sõnul on terroristid kandnud suuri kaotusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles