Rushdie kirjutab uue teose peiduaastatest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salman Rushdie.
Salman Rushdie. Foto: SCANPIX

Surmanuhtluse eest Inglismaale pagenud India päritolu  Salman Rushdie uus teos keskendub kirjaniku peiduaastatele.

63-aastane skandaalne kirjanik, kes avaldas hiljuti lasteraamatu «Luka and the Fire of Life» (eesti keeles «Luka ja elutuli»), töötab praegu mälestusteraamatu kallal, mis heidab valgust nendele aastatele, mil ta on pidanud end varjama, vahendas Reuters.

«Praegu on mul tunne, et mul on õigus – see ei haava ega ärrita mind, ma lihtsalt kirjutan ja ma mul on üsna hea meel seda kirjutades,» ütles Rushdie, kelle sõnul on raamatust valmis veerand ja see võib valmida järgmise aasta lõpuks.

Moslemid süüdistavad Rushdiet islamiusu teotamises, kuna kirjaniku neljas romaan «Saatanlikud värsid» tekitas rahvusvahelise skandaali kohe pärast ilmumist 1988. aastal. Juba järgmisel aastal määras Iraani tollane ajatolla Ruhollah Khomeini talle karistuseks surmanuhtluse, mistõttu oli mees sunnitud kümmekond aastat avalikkuse eest varjatult elama.

«Mälestustes räägin sellest, mida see tähendas, mitte ainult mulle, vaid ka mu lastele ja lähedastele,» täpsustas Rushdie, kelle sõnul on uus teos olemuslikult inimlik lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles