Süüria valitsusväed sisenesid Zabadani linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdurid islamiäärmuslastest hukkunute kõrval
Süüria armee sõdurid islamiäärmuslastest hukkunute kõrval Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP

Süüria valitsusväed ja neid toetavad Liibanoni Hizbollah' võitlejad sisenesid täna mässajate viimasesse kantsi Zabadani linna Qalamuni piirkonnas Liibanoni piiril, teatas riigimeedia.

Edu pealetungil kinnitasid ka vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ja Hizbollah' telekanal Al-Manar.

«Kangelaslikud relvajõud võtsid koostöös Liibanoni vastupanuvõitlejatega kontrolli alla Al-Jamaiyati linnaosa Lääne-Zabadanis ja Al-Sultana piirkonna linna idaosas,» kuulutas riigitelevisioon.

«Operatsioonid jätkuvad, kümned terroristid on surnud ja haavatud.»

Vaatluskeskus kinnitas, et Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi väed ja nende Hizbollah' liitlased sisenesid linna, millele on pühapäeva hommikust alates heidetud vähemalt 12 tünnipommi.

Viimase ööpäeva jooksul on lahingutes surma saanud vähemalt 14 valitsussõdurit ja Hizbollah' võitlejat ning vähemalt 11 mässajat.

Zabadani kuurortlinn asub Damaskusest 20 kilomeetri kaugusel põhjas mägedevahelises orus ja on üks esimesi linnu, mis 2012. aasta alguses ülestõusnute kätte langes.

See on jäänud opositsiooni viimaseks suuremaks kantsiks Liibanoniga piirnevas Qalamunis, mis veel mõne aja eest oli tervikuna mässuliste käes.

Valitsusväed ja nende liitlased alustasid piirkonna tagasivallutamist 2013. aasta lõpus. Esimene suur võit saadi 2014. aasta aprillis, kui langes iidne kristlaste linn Maalula.

Zabadanit on režiimiväed piiranud juba üle aasta. Eile teatas valitsus pealetungist linna vallutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles