OXI: Kreeklased lükkasid kreeditoride reformiettepaneku referendumil tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kreeklased lükkasid pühapäeval korraldatud rahvahääletusel ülekaalukalt tagasi rahvusvaheliste kreeditoride nõudmised suuremaks kokkuhoiuks, toetades peaminister Alexis Tsiprast, kes rõhutas, et hääletus annab talle tugevama positsiooni parema kokkuleppe saavutamiseks.

Kui loetud oli 70 protsenti häältest, oli laenuandjate ettepaneku vastaseid üle 60 protsendi. Siseministeeriumi prognooside kohaselt selline tulemus jääb ilmselt püsima.

Rahandusminister Yanis Varoufakis ütles pühapäeva õhtul, et kreeditorid kavandasid algusest peale pankade sulgemist, et alandada kreeklasi ja sundida neid tegema patukahetsusavaldust, mis näitaks, et võlg ja laenud ei ole jätkusuutlikud.

Pühapäeval ütles kreeka rahvas viis aastat kestnud kokkuhoiu jätkumisele ei, sõnas ta.

Tuhanded valitsuse poolehoidjad kogunesid Ateena kesklinna pidutsema, lehvitades Kreeka lippe ja skandeerides «Ei, ei, ei».

Valitseva Syriza partei eurosaadik Dimitris Papadimoulis ütles, et kreeka rahvas tõestab, et nad tahavad jääda Euroopasse võrdväärsete liikmetena, mitte aga võlakolooniana.

Tegemist oli viimase 41 aasta esimese rahvahääletusega Kreekas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles