Matvijenko: Moskva kaitseb Donbassi poliitiliste meetoditega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua taga Valentina Matvijenko.
Laua taga Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Venemaa elab kaasa Donbassi inimestele, kes võitlevad oma seaduslike õiguste eest, ütles Vene parlamendi ülemkoja esimees Valentina Matvijenko.

«Venemaa püüab kaitsta Donbassis elavad inimesi ennekõike poliitiliste meetoditega, kõikidel tasanditel,» ütles föderatsiooninõukogu spiiker usutluses ajalehele Komsomolskaja Pravda.

«Venemaa ei ole mitte ühegi sõna ega teoga andnud põhjust arvamaks, et ta sooviks Ukraina desintegreerimist. Me ei toetanud sääraseid meeleolusid. Me oleme Kagu-Ukraina elanikele kaasa elanud, sest nad võitlevad oma seaduslike õiguste eest,» lisas ta.

Matvijenko tuletas meelde, et pärast seda, kui «Kiiev korraldas Donetski ja Luganski oblasti blokaadi, on Venemaa ainus riik, kes sealsetele elanikele süstemaatiliselt humanitaarabi osutab.» Punase Risti ja ÜRO abisaadetised olevat tema sõnul ühekordsed ja palju väiksemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles