Vene maksupettuste vastane seadusandlus segab Gazpromi ekspordifirmat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi büroohoone
Gazpromi büroohoone Foto: Mikhail Voskresenskiy/RIA Novosti

Venemaa «maksuparadiisivastane» seadusandlus häirib gaasikontserni Gazprom Export, mis erinevalt paljudest teistest Vene valdusfirmadest kasutab välisriikides registreeritud firmasid mitte maksude vältimiseks vaid gaasi ekspordiks.

Ettevõte on saatnud välja ettepanekud konsultatsiooniteenuste pakkumiseks seoses mullu novembris vastu võetud seadusega, mis sätestas seadusandluses «kontrollitud välisfirmade» mõiste. Riigihankel on seni osalussoovi avaldanud üks ettevõte.

Hankedokumentidest selgub, et Gazprom Exportiga on seotud 37 välisriigi ettevõtet ning gaasikontsernil on neis enam kui 25-protsendiline osalus.

Konsultant peab välja arvutama, kas 37 sidusettevõtet on kontrollitud välisfirmadena vabastatud Venemaa kasumimaksust ning peab välja selgitama olukorrad, mil kontrollitud välisfirmade maksubaas ülatab maksimaalse jaotatava kasumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles