Allikas: Vene politsei otsis läbi vabaühenduse kontori ja töötajate kodud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golosi logo
Golosi logo Foto: ITAR-TASS

Vene politsei korraldas teisipäeval haarangu valimisvaatlusega tegeleva vabaühenduse Golos ametiruumides ning otsis läbi mitme ühenduse töötaja kodu, ütles organisatsiooni advokaat.

Korrakaitsjad saabusid teisipäeva varahommikul mitme Golosi töötaja koju ja konfiskeerisid arvuteid ja muud varustust, teiste seas otsiti läbi ka vabaühenduse tegevjuhi Grigori Melkonjantsi korter.

Politsei on seostanud haarangud maksujuurdlusega Golosi Samara osakonna juhi suhtes. Golos on nimetanud läbiotsimisi viimaseks katseks hirmutada vabaühendust ja teisi Kremli kriitikuid.

Valimisvaatlusega tegelev sõltumatu organisatsioon on viimastel aastatel muutunud hirmutamiskampaania sihtmärgiks ning seda on süüdistatud USA huvide teenimises.

Melkonjantsi sõnul on võimud viinud Golosi lämmatamise katsed haarangutega uuele tasemele. «Nad on nüüd asunud rakendama äärmuslikke abinõusid,» lausus Golosi tegevjuht sõltumatus telekanalis Dožd.

Ta seostas haaranguid vabaühenduse kavatsusega vaadelda septembris valimis üle kogu Venemaa. «Golosi jaoks on valimiskampaania alanud,» lausus Melkonjants Twitteris.

Kriitikud süüdistavad Vene võime katses suruda Krimmi annekteerimise ja sellele järgnenud Lääne sanktsioonide foonil puhkenud patriootliku eufooria oludes maha viimased teisitimõtlemise riismed.

Goloss on nii-öelda välisagentidena registreeritud Vene vabaühenduste nimekirjas ning ei saa järgmisel aastal riigilt toetust. Organisatsioon on käivitanud ühiskondliku kampaania oma tegevuse finantseerimiseks.

Venemaal peetakse septembris kohalikud valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles