88-aastane küproslane annetas oma pensioni Alexis Tsiprasele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onoufrios Michaelides näitamas Alexis Tsiprasele saadetud kirja
Onoufrios Michaelides näitamas Alexis Tsiprasele saadetud kirja Foto: SCANPIX

Küprosel Limassolis elav pensionär Onoufrios Michaelides jälgib Kreeka kriisi arenguid meedia vahendusel ning kui ta nägi uudistesaates, et Kreeka pensionärid seisvad pankade juures järjekorras, langetas ta otsuse.

Ta annetas kogu ühe kuu pensioniraha, mis on 506 eurot, Kreeka peaministrile Alexis Tsiprasele, edastab AFP.

«Olen kaastundlik inimene. Mõtlesin, et see minu samm võib anda tõuke neile, kel on veel rohkem raha kui minul, et Kreekat aidata,» lausus Michaelides.

Michaelides saatis oma raha Kreeka peaministrile panga kaudu ning märkis saajaks «kamraad Tsipras».

Koos rahaga saatis ta ka kirja, milles kiidab Tsiprase Kreeka päästmise pingutusi.

«Inimväärikuse ja uhkuse eest võitlev kamraad Tsipras, ole tugev,» seisis kirja lõpus.

Michaelidesi sõnul on ta Kreeka-Küprose põgenik. Temast sai pagulane 1974. aastal, kui Türgi väeüksused vallutasid Küprose põhjaosa.

Michaelidese sõnul oleks ta kreeklasena hääletanud 5. juuli rahvahääletusel kasinusmeetmete kehtestamise vastu ehk «ei».

«Meie, küproslased oleme palju kannatanud, võimalik et kreeklastest vähem. Loodan, et minu saadetud väike summa jõuab nende kreeklasteni, kes on minust vaesemad ja seda tõesti ellujäämiseks vajavad,» lausus küproslane.

Michaelidese teatel jõudis uudis ta rahaannetusest Alexis Tsipraseni, kes talle helistas ja selle eest tänas.

Michaelidesel on lisaks pensionile veel teine sissetulekuallikas, sest talle kuulub Limassolis elektroonikakaupade pood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles