Venemaa põhjendas vabaühenduste tagakiusamist patriootlikkusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister, president ja parlamendi spiiker Valentina Matvijenko.
Vene peaminister, president ja parlamendi spiiker Valentina Matvijenko. Foto: SCANPIX

Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko avaldas veendumust, et soovimatute organisatsioonide nimekirja koostamine kuulub riigi suveräänsuse kaitsemehhanismi juurde.

«Me kõik, kaasa arvatud seaduseandjad, peame looma poliitilise stabiilsuse ja suveräänsuse kaitse mehhanisme. Riik on tugev ainult siis, kui ta suudab kaitsta oma julgeolekut,» ütles Matvijenko, rääkides föderatsiooninõukogus vastu võetud niinimetatud patriootlikest stopp-lehtedest.

Seejuures rõhutas ta, et esmakordselt 25 aasta jooksul puutus Venemaa kokku pretsedenditu poliitilise ja majandusliku survega.

Ülemkoda nõudis kolmapäeval, et peaprokuratuur, välisministeerium ja justiitsministeerium kontrolliksid kaheteistkümne Venemaal tegutseva välismaise vabaühenduse tegevuse vastavust Venemaa seadustele. Enamik neist mittetulundusühingutest on seotud USAga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles