Video: europarlamentääri Verhofstadti Tsiprast kritiseerivast kõnest sai hitt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi saadiku Guy Verhofstadti otsekohesest kõnest, milles ta kritiseeris Kreeka peaministrit Alexis Tsiprast ja Kreeka riiki, sai sotsiaalmeedias hitt, mida on vaadatud rohkem kui kaks miljonit korda.

Belgia endine peaminister ja nüüdne libreaalist europarlamentäär Verhofstadt pidas Strasbourgis Europarlamendis kõne eile ning sellest tehtud video jõudis ka tema Facebooki leheküljele, kus see muutus väga populaarseks.

Verhofstadti kõnet kuulas ka Tsipras, kellele belglane soovitas Kreeka jaluleaitamiseks üsna karme meetmeid.

Europarlamentääri arvates peaks Kreeka lõpetama laevafirmade, õigeusukiriku, armee ja teatud poliitiliste parteide soosimise ja neile maksusoodustuste tegemise.

«Olen vihane, sest kreeklased on ükskõiksed uneskõndijad.Tuleb teha korralik plaan, mitte sogada vett ja rääkida õhust. Kreeka on oma loodud lõksus ja selles on oldud aastaid, sest riik on paljud tähtsad otsused jätnud langetamata,» sõnas saadik.

Verhofstadt nimetas Tsiprast ka valeprohvetiks, kes ei suuda Kreeka kriisile korralikku lahendust pakkuda ning et Tsipras peaks eeskuju võtma kahe maailmasõja vahelistest Kreeka poliitikutest, kes viisid Kreeka õitsengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles