Baltimore´i politseijuht vallandati, kuna vägivallaintsidendid on kasvanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Baltimore´i linnapea Stephanie Rawlings-Blake teatas, et vallandas senise politseijuhi Anthony Battsi, kuna linnas on aasta jooksul aina enam tulnud ette vägivallaintsidente.

Linnapea teatel on alates aprillist kasvanud plahvatuslikult mõrvade ja tulistamiste arv, edastab BBC.

«See ei olnud minu jaoks kerge otsus, kuid surmajuhtumeid on juba liiga palju,» teatas linnapea.

Stephanie Rawlings-Blake´i teatel hakkab politseijuhi kohuseid täitma senine politsei asejuht Kevin Davies.

USA idarannikul asuvas Baltimore´is on sel aastal aset leidnud 155 mõrva ja 303 tulistamisjuhtumit. Möödunud aastal toimus Baltimore`is poole aastaga 105 tapmist ja 163 tulistamist.

Nüüd vallandatud Batts sai Baltimore´i politseijuhiks 2012. aastal ning ta ülesandeks oli kohaliku politsei tööd tõhustada.

USA meedia kritiseeris Battsi, et tema ja ta alluvad ei suutnud toime tulla Freddie Gray surma järel lahvatanud vägivallaga.

25-aastane Freddie Gray sai aprillis politseivalve all olles lülisambavigastuse ning ta suri paar päeva hiljem. Mehe surma tõttu esitati kuuele politseinikule süüdistus vägivallas.

600 000 elanikuga Baltimore`is sel aastal aset leidnud väljaastumised olid väga vägivaldsed.

Tumedanahalise teismelise surma tõttu lahvatas vägivald 2014. aastal ka Missouri osariigis Fergusonis. Seal lasi valgenahaline politseinik Darren Wilson maha 18-aastase Michael Browni, kes tahtis korrakaitsja eest põgeneda.

USAs on politseinike ja tumedanahaliste kodanike vahelised suhted muutunud aina kriitilisemaks ning viimastel aastatel on politseinikke süüdistatud afroameeriklaste vastu suunatud vägivallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles