Venelased leiutasid heterolipu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilist peremudelit reklaamiv lipp langes internetis kohe pilkeobjektiks.
Traditsioonilist peremudelit reklaamiv lipp langes internetis kohe pilkeobjektiks. Foto: Kuvatõmmis

Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa esitles sel nädalal uut, «heteroseksuaalset» lippu, mille eesmärk on olla vastukaaluks seksuaalvähemuste kasutatavale vikerkaareplagule.

Lipul on kujutad seismas omavahel kätest kinni hoidvat meest, naist ja kolme last. Nende all venekeelne kiri «tõeline perekond».

«See on meie vastus samasooliste abielule, mis on mõnituseks perekonna ideele,» selgitas Ühtse Venemaa Moskva haru asejuht Aleksei Lisovenko ajalehele Izvestija. «Me peame hoiatama geipalaviku eest kodus ja kaitsma traditsioonilisi väärtusi.»

Lipp toodi rahva ette kolmapäeval toimunud iga-aastasel Perekonna, Armastuse ja Truuduse päeval. Uudis tekitas Vene sotsiaalmeedias hulgaliselt iroonilisi postitusi – näiteks laaditi üles samasugune lipp vikerkaarevärvides kujutatuna, samuti pilte alasti meestest ja samasoolistest paaridest, kõrval sõnad «tõeline perekond».

Kuigi homoseksuaalsus on Venemaal endiselt tabu all, võib seoses geide õigusliku olukorra paranemisega mujal maailmas märgata suhtumise pehmenemist. Näiteks kuulutas skandaalne saatejuht Dimitri Kisseljov: «Seksuaalvähemuste kogukond on fakt. Lõppude lõpuks teeb armastus imesid. Kes on selle vastu?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles