Türgi islaminoored õhutavad vaenu geide vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Türgi pealinna Ankara tänavapilti ilmusid plakatid, mis kutsuvad üles vihkamisele geide ja lesbide suhtes. 

Plakatid tsiteerivad prohvet Muhamedi ja tema kaaskonna ütlemiste ülestähendusi ehk hadiite ning innustavad rahvast «tapma igaüht, kes ajab Loti rahva inetut äri – ükskõik, kas ta osaleb selles ise või laseb sel juhtuda.» (vihje Loti-nimelisele tegelasele, kes figureerib nii Koraanis kui Vanas Testamendis ja kes hoiatab Soodoma ja Gomorra patuseid ja seksuaalselt lodevaid elanikke Jumala peatselt saabuva karistuse eest).

Vastutuse kampaania eest võttis endale rühmitis nimega Noorte Islamikaitse. Grupi väitel üritasid nad edastada vastusõnumit geide, lesbide ja biseksuaalide «amoraalsetele tegudele». Nende jaoks on seksuaalvähemuste teguviis võrdne pühakirjas kirjeldatud Soodoma elanike omaga. Kuigi reklaamid tõmbasid endale kohe inimõiguslaste meelepaha, said noored islamikuulutajad ka mitmelt poolt toetust.

«Ma toetan seda Noorte Islamikaitse algatust. Me peame kaitsma oma vendi,» kirjutas Twitteris Yusuf Ensar Caliskani nimeline kasutaja. Mõned kinnitasid oma valmisolekut luua Türgis vägivaldne islamiliikumine. «See pole vihaõhutamine, vaid saastast lahti saamine,» õigustas teine toetaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles