Türgi president andis peaministrile mandaadi valitsuskõnelusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan andis neljapäeval peaminister Ahmet Davutoğlule mandaadi alustada kõnelusi uue valitsuse moodustamiseks, teatas riiklik uudisteagentuur Anatolia.

Davutoğlu võimuerakond Õigluse ja Arengu Partei (AKP) võitis 7. juuni parlamendivalimised, kuid jäi ilma enamusest ja peab moodustama koalitsiooni ühega kolmest parlamenti pääsenud väiksemast erakonnast.

Davutoğlul on valitsuse moodustamiseks nüüdsest aega kuni 45 päeva. Kui see ebaõnnestub, siis võib president 45 päeva jooksul pärast kõneluste läbikukkumist välja kuulutada erakorralised valimised.

Parlamendivalimiste tulemused andsid seni riiki juhtinud AKP-le 550-kohalises parlamendis 258 kohta, opositsiooniline Vabariiklik Rahvapartei (CHP) sai 132 ning Rahvuslik Liikumine (MHP) ja Rahvademokraatlik Partei (HDP) kumbki 80 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles