Poola on valmis vastu võtma 2000 põgenikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaager Türgis.
Põgenikelaager Türgis. Foto: SCANPIX

Poola on valmis Euroopa Liidu põgenike ümberpaigutus- ja ümberasustuskava raames vastu võtma 2000 põgenikku, ütles siseministri asetäitja Piotr Stachańczyk neljapäeval Luksemburgis.

Poola tegi ettepaneku võtta vastu 1000 väljaspool Euroopa Liitu asuvates põgenikelaagrites elavat inimest ning 1000 rahvusvahelist kaitset vajavat inimest, kes on jõudnud meritsi Itaaliasse ja Kreekasse, selgitas asesiseminister.

Tema sõnul jõuti neljapäeval Luksemburgi pealinnas peetud ELi siseministrite mitteametlikul kohtumisel kokkuleppele nende 20 000 põgeniku jaotamises liikmesriikide vahel, kes asuvad väljaspool ELi asuvates põgenikelaagrites.

Kreekas ja Itaalias asuva 40 000 põgeniku ümberjaotamise puhul ei ole liikmesriikide ettepanekud veel piisavad, lausus Stachańczyk.

Mitu riiki lubas saata oma vastuvõtukvoodid järgmisel paaril päeval.

ELi siseministrid kohtuvad uuesti 20. juulil Brüsselis.

ELi liidrid jõudsid juuni lõpus Euroopa Ülemkogul kokkuleppele, et liikmesriigid jaotavad omavahel järgmise kahe aasta jooksul vabatahtlikkuse alusel 60 000 põgenikku.

Euroopa Komisjoni varasem ettepanek nägi ette Euroopasse saabunud 40 000 Süüria ja Eritrea põgeniku ümberjaotamist ELi liikmesriikide vahel ning väljaspool Euroopat põgenikelaagrites elava 20 000 põgeniku ümberasustamist kohustuslike kvootide alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles