Ojuland: Euroopa Liit venitab Gruusia vabakaubanduslepingu kõnelustega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland kohtus täna Gruusia asevälisministri Tornike Gordadzega.
Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland kohtus täna Gruusia asevälisministri Tornike Gordadzega. Foto: Erakogu

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland leiab, et Euroopa Liit venitab Gruusia vabakaubanduslepingu kõnelustega.

Ojuland kohtus täna Gruusia asevälisministri Tornike Gordadzega, kes tõstatas Euroopa Liidu - Gruusia assotsiatsioonilepingu läbirääkimiste problemaatika, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

Gordadze sõnul on assotsiatsioonilepingu neljast valdkonnast avamata üksnes põhjaliku ja kõikehõlmava vabakaubanduslepingu osa. «Kahjuks on tagasilöögid sarnase lepingu sõlmimisel Ukrainaga mõjunud halvasti ka Gruusia püüdlustele,» märkis Gordadze.

Kristiina Ojuland toonitas, et kuna vabakaubandusleping on assotsiatsioonilepingu läbirääkimiste lahutamatu osa, siis peab Euroopa Liit tegema omalt poolt kõik, et need ladusalt kulgeks.

«Gruusia on Euroopa Liidu Naabruspoliitika sihtriik ning me peaksime eelkõige silmas pidama Idapartnerluse eesmärke, laskmata ennast eksitada muudest kaalutlustest,» lausus Ojuland, viidates väidetavale Euroopa Liidu survele sundida Gruusiat nõustuma Maailma Kaubandusorganisatsiooni laienemisega Venemaale, sidudes selle vabakaubanduslepinguga.

Asevälisminister Gordadze pidas samuti oluliseks, et tuleva aasta alguses Euroopa Parlamendis arutusele tulevas Gruusia raportis viidataks jätkuvale Vene okupatsioonile Abhaasias ja Lõuna-Osseetias.

Kristiina Ojuland lisas, et ühtlasi tuleb nõuda Venemaalt vägede väljaviimist okupeeritud aladelt. «Venemaa ei ole seda kohustust täitnud, eksides 2008. aasta vaherahu tingimuste vastu,» selgitas Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles