Läti sai uue kaitseministri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimonds Bergmanis.
Raimonds Bergmanis. Foto: Wikipedia.org

Üleeile Läti uueks presidendiks vannutatud Raimonds Vējonise asemel hakkab kaitseministrina tööle senine seimisaadik Raimonds Bergmanis.

Bergmanise kandidatuuri toetas üleeile seimis toimunud hääletusel 50, tema vastu hääletas viis ja erapooletuks jäi seitse rahvasaadikut.

Bergmanis, kes kuulub Roheliste ja Põllumeeste Liitu, mida esindas enne riigipeaks saamist ka Vējonise, on sarnaselt uue riigipeaga sündinud 1966. aastal. Bergmanis on lõpetanud Riia Tehnikaülikooli ning Läti spordi- ja pedagoogika akadeemia.

Bergmanis on kümnekordne Läti meister tõstmises ning osalenud ka kolmedel olümpiamängudel – Barcelonas, Atlantas ja Sydneys. Praegugi on Bergmanis spordiga seotud, olles Läti olümpiakomitee asepresident ja Läti olümpialaste klubi president.

Julgeolekuvaldkonnaga seob Bergmanist töö NATO parlamentaarse assamblee julgeoleku- ja kaitsekomisjonis. Samuti on ta töötanud Läti kaitseministeeriumi värbamiskeskuses ja noorteorganisatsiooni Noor Kaardivägi juhtimises. Seimiliikmena kuulus ta kaitsekomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles