Eurosotside juht: ELil puudub energiapoliitika Venemaaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi sotside fraktsiooni juht Martin Schulz.
Europarlamendi sotside fraktsiooni juht Martin Schulz. Foto: SCANPIX

«Kahjuks puudub Euroopa Liidul ühine energiapoliitika Venemaaga, olematu on nägemus Ida-Euroopa liikmesriikide ja Venemaa suhetest. See võib panna ohtu kogu Euroopa Liidu energiajulgeoleku,» ütles Europarlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Martin Schulz täna.

Täna Brüsselis nõu pidanud Euroopa sotsiaaldemokraatlike parlamendifraktsioonide esindajad leidsid, et põhjalikult tuleb ümber korraldada nii Euroopa Liidu ühise rahakoti täitmine kui ka selle kasutamine, teatas sotside pressiesindaja.

Rahvusparlamendid peavad teadvustama, et kõigi liikmesriikide kohus on panustada ambitsioonikatesse ja innovaatilistesse projektidesse, mis aitavad suurendada Euroopa Liidu ekspordivõimet.

Seega peaks Euroopa sotsiaaldemokraatide arvates ELi ühiseelarve kasvama hakkama just tänu uute tehnoloogiate kasutuselevõtule, vähemarenenud regioonide inim- ja loodusressursside integreerimisele ning üleminekule taastuvenergiale.

Eesti sotsiaaldemokraate Brüsselis esindanud riigikogu liige Mark Soosaar juhtis tähelepanu asjaolule, et Ida-Euroopas registreeritud tööpuudusele lisandub väga suur varjatud tööpuudus.

«Eesti mehed ja naised, kes praegu töötavad välismaal on ju sageli inimesed, kes pole leidnud jõukohast ja piisavalt tasustatud tööd kodumaal. Ida-Euroopas võib pea kõikjal kohata tavainimeste muret, et hinnad on samad, mis Lääne-Euroopas, ent palgad on kordades madalamad,» märkis Soosaar. «Ilmselt ei ole meil teisi võimalusi probleemi lahendamiseks, kui seada ELi vanemate riikide eeskujul sisse solidaarsem maksusüsteem, mis paneb suurema sissetulekuga inimesi oluliselt rohkem panustama ühiskonna arengusse.»

«Üksnes omavaheline solidaarsus nii riikide kui kodanike vahel aitab Euroopa Liidul püsti jääda ülitihedas konkurentsis kiiresti kasvavate majandustega Aasia ja Ameerika kõrval,» võttis Soosaar kokku tänasel nõupidamisel kõlanud parlamendiliikmete mõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles