Video: Boliivia president kingib paavstile sirbi ja vasaraga kaunistatud krutsifiksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Boliivia president Evo Morales tegi Lõuna-Ameerika ringreisil viibivale paavst Franciscusele omapärase kingituse: puidust sirbi ja vasara, mille külge kinnitatud ristilöödud Kristus. 

Paavsti näoilme järgi otsustades ei tundnud ta kingist suuremat rõõmu. «Sedalaadi pilku kohtab siis, kui sugulased toovad lapsele kingituse pärast seda, kui nad pole teda mitu aastat näinud. Neile ei meeldi see. Nad ei tea, mida sellega pihta hakata. Aga nad jäävad viisakaks,» kirjutab ajaleht Washington Post. «Hinnates paavsti tema näoilme järgi pidi ta mõtlema: kas kusagil on tagastustšekk?»

Pinged vasakpopulistliku Moralese ja katoliku kiriku vahel ulatuvad aastasse 2006, mil mees sai presidendiks. Küsimuse peale, kuhu omamoodi krutsifiks täpsemalt läheb, vastas Vatikani kõneisik Federico Lombardi: «Kindlasti… ei panda seda kirikusse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles