Fidel Castro ilmus teist korda nädala jooksul avalikkuse ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba endine president Fidel Castro.
Kuuba endine president Fidel Castro. Foto: SCANPIX

Kuuba endine president Fidel Castro ilmus nädala jooksul juba teist korda avalikkuse ette, teatas riigimeedia laupäeval.

Kommunistliku saareriigi ametlik ajaleht Granma avaldas 88-aastasest Castrost fotod ja ütles, et kauaaegne riigipea kohtus neljapäeval sõjaväejuhtide ja riigiametnikega.

Ühel kolmest avaldatud fotost näib Castro kohtumist juhatavat. Tema kõrval istuvad kindral Leopoldo Cintra Frias ja siseminister Abelardo Colomé Ibarra.

Granma teatel rääkis Castro «elavas vestluses» maailma rahvastiku kiirest kasvust, kliimamuutusest ning sellest, kuidas veenappus ja rahvusvahelised konfliktid mõjutavad tarbekaupade hindu.

Viimati ilmus Kuuba kommunistliku revolutsiooni ikoon avalikkuse ette 4. juulil, kohtudes riigi juustuekspertidega.

Alates 1959. aastast Kuubat juhtinud Fidel Castro andis võimu oma nooremale vennale Raúlile (84) üle 2008. aastal, ehkki sisuliselt lõpetas ta halveneva tervise tõttu ametikohustuste täitmise 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles