Sipilä: Kreeka senistest ettepanekutest ei piisa abipaketi kõnelusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä haaras härjal sarvist ja asus Soome konkurentsivõimet parandama radikaalse tööturumuudatuste paketiga.
Soome peaminister Juha Sipilä haaras härjal sarvist ja asus Soome konkurentsivõimet parandama radikaalse tööturumuudatuste paketiga. Foto: AFP/SCANPIX

Soome peaministri Juha Sipilä sõnul pole Ateena viimati esitatud reformiettepanekud piisavad kõneluste alustamiseks Kreeka kolmanda abipaketi küsimuses.

Edasiliikumiseks peab muutuma palju, lausus Sipilä.

Peaministri seisukohta toetas ka rahandusminister Alexander Stubb, kelle sõnul pole Kreeka esitatud ettepanekud piisavad. Lisaks ei soovinud ta spekuleerida, kas Soome on valmis läbirääkimiste alustamiseks juhul, kui Ateena esitab uued ettepanekud.

Sipilä eitas meedias levinud väiteid, mille järgi oli Soome valitsus Kreeka küsimuse tõttu peaaegu lagunemas, sest Põlissoomlased on kindlalt vastu riigile suure laenu andmisele.

«Absoluutselt mitte. Mitte mingil juhul. Te elate kuulujuttude maailmas,» ütles Sipilä pühapäeval Helsingis. «Valitsus võttis täielikult ühtse seisukoha.»

Põlissoomlaste juht ja välisminister Timo Soini keeldus Kreeka küsimust kommenteerimast, öeldes, et valitsuse liikmed lubasid hoida oma seisukohta saladuses. Uudisteagentuuri STT andmeil on Põlissoomlased viinud Kreeka abipaketi kõneluste alustamise küsimuse valitsusse.

Kreeka on ametlikult maksejõuetu ning vajab riigi rahavajaduste katmiseks ning võlakohustuste täitmiseks laenuandjatelt uut abipaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles