Ühine kogemus liidab Tšiili kaevurid elu lõpuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mail 2006 tehtud foto Austraalia kaevur Todd Russellist, pärast seda kui ta pärast 14 päeva kaevandusest pääses.
9. mail 2006 tehtud foto Austraalia kaevur Todd Russellist, pärast seda kui ta pärast 14 päeva kaevandusest pääses. Foto: SCANPIX

Täna ja homme päästetavad 33 Tšiili kaevurit on elu lõpuni üksteisega lähedased, usuvad kaks Austraalia kaevurit, kes jäid 2006. aastal ise maa alla kaheks nädalaks lõksu.

Brant Webb ja Todd Russell, kelle imeline pääsemine pärast 500 meetri sügavuses veedetud kaht nädalat ristiti «Austraalia suureks pääsemiseks», ütlesid, et tšiillaste üleelamine on sarnane sellega, mida nemad kogesid, vahendas AFP.

Webb ja Russell jäid Tasmaania Beaconsfieldi kaevanduses pärast maavärinat tillukesse avausse lõksu ning said end seal vaevalt liigutada. Ellu jäid nad tänu kaasa võetud joogiveele ning pärast ülesleidmist päästjate poolt plasttoru kaudu saadetud toidule.

Päästetöötajatel õnnestus 14 päeva pärast teha piisavalt lai käik, et kaevurid välja pääseks. Nii nagu Tšiilis, tervitas neid maapinnale jõudes maailma meedia, meestel endil olid käed võidukalt üleval.

Enne dramaatilist sündmust Russellit vaevalt tundnud Webb on nüüd tänu üleelatule tema lähedane sõber. Sama juhtub ilmselt ka tšiillastega.

«Neil on nüüd tõenäoliselt sidemed, mida ei saa murda, ja nad ilmselt teavad rohkem üksteise kohta kui keegi teine, sest neil polnud millestki muust rääkida kui oma elust,» ütles Webb Austraalia telekanalile Nine Network TV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles