Päästetud tšiillane lubab kaevurina jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Sepulveda teel meditsiinipunkti.
Mario Sepulveda teel meditsiinipunkti. Foto: SCANPIX

Täna öösel San José kaevandusest teisena päästetud Mario Sepulveda tahab vaatamata 69-päevasele vangistusele ka tulevikus kaevurina maa alla naasta.

40-aastane Sepulveda ütles pärast pääsemist antud teleintervjuus, et tahab jätkata oma tavaelu hoolimata maailma meedia suurest tähelepanust.

«Palun meedial meid mitte kohelda artisti või meelelahutustegelasena. Tahan, et te näitaksite mind sellena, kes ma olen: kaevurina,» ütles ta Telegraphi teatel. «Ma jätkan tööd kaevurina.»

Sepulvedat on nimetatud 33-liikmelise seltskonna šõumeheks, täna pärast pääsemist oli ta äärmiselt heas tujus, visates päästjatega nalja ja ergutades kohalolnuid patriootlike hüüetega «Chi! Chi! Chi! Le! Le! Le!»

Sepulveda, kes kaevurite esindajana ametiühingus on kritiseerinud kaevanduse ohutusmeetmeid, hüppas justkui oma tugevuse tõestamiseks korduvalt üles ja alla, enne kui arstid ta meditsiinipunkti toimetasid.

Maa all oli ta üks kaevurite eestkõnelejatest ning tegutses otsekui saatejuhina videotes, mida kaevurid maapinnale saatsid. Ühe video lõpetas ta lausega: «Ja nüüd tagasi stuudiosse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles