Briti välisminister: suhetes Venemaaga on tõsised erimeelsused

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja Suurbritannia välisminister William Hague Moskvas.
Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja Suurbritannia välisminister William Hague Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaad külastava Suurbritannia välisministri William Hague´i sõnul on Moskva ja Londoni vahelistes suhetes tõsised erimeelsused.

«Meil on tõsiseid erimeelsusi ning me ei tohiks peljata nende arutamist,» ütles Hague ajakirjanikele pärast kohtumist oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kahe riigi vahelised suhted jahenesid märagatavalt 2006. aastal, kui Suurbritannias mürgitati FSB endine polkovnik Aleksandr Litvinenko.

Venemaa võimud on keeldunud välisriigile oma kodaniku välja andmisest, viidates riigi põhiseadusele, mille alusel ei anta brittidele välja ka riigiduumasse kuuluvat Andrei Lugovoid, keda London peab peamiseks kahtlusaluseks Litvinenko mõrvas, mis kahe riigi vahel diplomaatilise tüli põhjustas.

Hague ja Lavrov tunnistasid, et arutasid kohtumisel ka Litvinenko juhtumit, kuid märkisid, et läbimurret ei saavutatud. «Me tunnistame, et erimeelsused on säilinud,» kommenteeris Hague, kelle sõnul pole Venemaa ega Suurbritannia seisukoht selles küsimuses muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles