Talibani juht: rahukõnelused Afganistani valitsusega on legitiimsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel Afganistani president Ashraf Ghani
Keskel Afganistani president Ashraf Ghani Foto: MASSOUD HOSSAINI/AP

Islamiliikumise Taliban liider mulla Omar ütles täna, et Afganistani valitsusega rahukõneluste pidamine on legitiimne.

Talibani eraklik liider ütles ramadaani lõppu märkiva Eidi püha puhul iga-aastases läkituses, et kõneluste eesmärk on teha lõpp okupatsioonile Afganistanis.

Afganistani valitsuse ja Talibani esindajad pidasid eelmisel nädalal Pakistani pealinnas Islamabadis rahukõnelusi, mis lõppesid lubadusega uuesti kohtuda.

Afganistani president Ashraf Ghani on pärast ametisseastumist mullu septembris kuulutanud prioriteediks riigis rahu saavutamise.

Afganistani  ametnike ja Talibani vahel on viimastel kuudel peetud mitu mitteametlikku kohtumist. Riigis on täies hoos Talibani iga-aastane pealetung. Pealinnas Kabulis korraldati eelmisel teisipäeval kaks pommirünnakut.

Taliban on seadnud seni ametlikele kõnelustele ranged tingimused, nõudes muuhulgas võõrvägede täielikku lahkumist Afganistanist.

Selle aasta algul läks täielik vastutus Afganistani julgeoleku eest üle kohalikele relvajõududele. Rahvusvahelised väed jätkavad   Afganistanis kaheaastast toetusmissiooni Resolute Support, millest võtab osa 13 000 liitlasvägede sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles