Kataloonia iseseisvuslased sõlmisid valimisliidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia lipu värvides buss
Kataloonia lipu värvides buss Foto: SCANPIX

Kataloonia presidendi Artur Masi erakond Kataloonia Demokraatlik Telg (CDC) sõlmis teisipäeval valimisleppe parteiga Kataloonia Vabariiklik Vasakpoolsus (ERC), milles nõustuti kandideerima ühiselt 27. septembril toimuvatel kohalikel valimistel, ütlesid allikad mõlemast erakonnas AFP-le.

Koalitsiooni keskseks valimisküsimuseks on Kataloonia iseseisvumine Hispaaniast.

Pooled leppisid omavahel kokku, et kui ühiselt võidetakse Kataloonias enamus, siis moodustatakse koalitsioonivalitsus Masi juhtimisel ja selle eesmärgiks saab iseseisvumine 18 kuu jooksul pärast valitsuse loomist.

Hispaania konservatiine keskvalitsus on Kataloonia iseseisvusele ägedalt vastu. Mitmed piirkonna enda poliitikud soovivad korraldada Šotimaa eeskujul referendumit iseseisvumise üle.

Samas ajas küsimus juunis lõhki Kataloonias 37 aastat võimul olnud koalitsiooni. CDC tahtis korraldada otsest rahvahääletust iseseisvuse üle, ent selle mõõdukamad liitlased Kataloonia Demokraatlikust Liidust (UDC) taotlevad omariikluse vormi, millega ei kaasneks ülejäänud Hispaaniast lahkuminek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles