Pildid: USAs sai kahes sõjaväerajatises tulistamistes surma neli sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA-s Tennessee osariigis sai neljapäeval kahes sõjaväerajatises aset leidnud tulistamistes surma neli merejalaväelast, tapeti ka tulistaja, ütles Chattanooga linnapea Andy Berke.

Ründaja avas tule Chattanoogas mereväe reservväelaste keskuses ning sõjaväe värbamiskeskuses.

Chattanooga politsei teatel on vahejuhtumid lõppenud. «Tulistajaga seotud olukorra aktiivne faas on läbi,» teatas politsei Twitteris.

Üks politseinik ja üks merejalaväe värbaja said tulistamistes vigastada.

Merejalaväelased tapeti väeliigi reservväelaste keskuses, teatas merejalavägi.

«On täiesti mõistetamatu, kuidas selline asi sai juhtuda ning see, kuidas koheldi meie riiki uhkusega teenivaid inimesi,» lausus Berke, kiites õiguskaitseasutuste kiiret vastust, mis aitas ära hoida täiendavad ohvrid. «Reageerime linnana sellele kogu olemasoleva ressurssiga,» lubas linnapea.

Tennessees tegutsev USA föderaalprokurör Bill Killian ütles, et tulistamisi uuritakse võimaliku siseriikliku terrorismina.

Valge Maja pressiesindaja Eric Schultzi sõnul on president Barack Obamale antud olukorrast ülevaade.

Chattanooga endine meer, senaator Bob Corker ütles, et on juhtunust rusutud.

«See on tennesseelastele raske päev. Meie mõtted ja palved on kõigiga, keda see tragöödia on mõjutanud,» ütles senaator avalduses.

2009. aastal tappis armeepsühhiaater USA Fort Hoodi sõjaväebaasis 13 ning 2013. aastal endine mereväelane Washingtonis USA mereväe peakorteris 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles