Rajoy kutsus Kreekat kreeditoridega kiiresti kokkuleppele jõudma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Foto: ANDREA COMAS/REUTERS

Hispaania peaminister Mariano Rajoy kutsus neljapäeval Kreekat sõlmima võlausaldajatega võimalikult kiiresti täielikku võlakokkulepet.

Rajoy sõnul on Kreeka jaoks hädavajalik liikuda edasi esmaspäeval eurotsooni liidrite vahel sõlmitud kokkuleppega. Ta avaldas lootust, et kokkulepe Kreeka kolmanda abipaketi üle saavutatakse augusti teises pooles.

«Kreeka valitsus peab Euroopa Keskpanga, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Komisjoniga nii kiiresti kui võimalik programmis kokku leppima,» ütles Rajoy Madridis pressikonverentsil.

See on Kreeka päästmiseks üks meie viimaseid võimalusi, lausus Hispaania peaminister.

Eurotsooni liidrid veensid esmaspäeval Kreeka peaministri Alexis Tsiprast võtma parlamendis kiirkorras vastu karme kokkuhoiumeetmeid ette nägevaid seadusi, et saada riigi rahalise kokkuvarisemise vältimiseks võlausaldajatelt 86 miljardi euro suurune kolmas abipakett.

Eurotsooni rahandusministrid kiitsid neljapäeval heaks Kreekaga ametlike kõneluste alustamise abipaketi üle. Sellele eelnes Kreeka parlamendi heakskiit nõutud seadustele.

Rajoy kohtus Madridis Poola peaministri Ewa Kopacziga. Mõlemal liidril seisavad sügisel ees parlamendivalimised.

Hispaania valitsusjuhi sõnul on ta oma Poola kolleegiga ühel meelel, et protestiparteide esitatud väljakutsete taustal on jätkusuutliku majanduskasvu tagamiseks vajalikud reformistlikud, mõõdukad ja Euroopa-meelsed poliitikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles