Pildid: Austraalias mälestatakse Ukrainas alla kukkunud Malaisia lennuki ohvreid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 17. juulil möödub üks aasta, mil Malaisia lennufirma Malaysia Airlinesi lennnuk Ukraina kohal alla tulistati.

Lennuki plahvatamine ja alla kukkumine Donetski lähedal röövis elu 298 inimeselt, kelle seas oli enim hollandlasi ja austraallasi, edastab AFP.

Austraalias Canberras toimus täna hommikul ohvrite mälestusüritus, kus võttis sõna ka Austraalia peaminister Tony Abbot.

Ta paljastas hukkunutele püstitatud mälestusmärgi, mille juures pinnases on ka lennuki allakukkumiskohast pärit mulda, mille tõi kaasa õnnetuse uurimises osalenud Austraalia politseinik.

«Ta teadis, et lennuõnnetuspaik on paljude jaoks püha ja osa sellest tuli tuua Austraaliasse,» lausus Abbot.

Austraalia, Belgia, Malaisia, Holland ja Ukraina pöördusid ÜRO poole nõudmisega, et lennuki allatulistamisega seotud asjaolusid tuleks arutada rahvusvahelises kokkukutsutavas kriminaaltribunalis.  

Venemaa on selle tribunali loomise vastu.

Ukraina ja lääneriikide arvates on venelased ja nende poolt toetatavad Ida-Ukraina separatistid seotud Malaisia lennukiga juhtunuga. Venemaa ja separatistid on seni seda eitanud.

Alla tulistatud Boeing 777 oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse, kuid Ukrainast ülelennul lõppes selle lennuki teekond.

Selle aasta lõpuni juhib õnnetuse uurimise komisjoni Holland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles