Eksiilis viibiv Jeemeni asepresident teatas Adeni vabastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad huthide vastased hõimuvõitlejad
Võidukad huthide vastased hõimuvõitlejad Foto: STRINGER/REUTERS

Eksiilis viibiva asepresident Khaled Bahah teatas täna huthi mässuliste lüüasaamisest Adenis pärast neli kuud väldanud lahingutegevust.

Endise kõrge valitsusametniku internetipostituses öeldi, et Adeni provints on ramadanikuu lõppu tähistava Eid Al-Fitr püha saabudes mässulistest vabastatud ja algavad tööd elektri-, veesüsteemide ja ka muu taristu taastamiseks.

Teisipäeval alanud operatsiooniga ründasid Jeemeni president Abderabbou Mansour Al-Hadi toetajatest hõimusõdalased ja rahvakaitseväelased huthide peamisi positsioone linnas ja sundisid nad taanduma.

Al-Hadi pooldajaid toetab Saudi Araabia, kes on korraldanud Jeemenis korduvaid õhurünnakuid.

Tuhandete hukkunutega Jeemeni konflikti tagajärjel vajab 2,1 miljonit inimest otsest humanitaarabi, 13 miljonit inimest kannatab toidupuuduse käes ning 9,4 miljonit inimest ei pääse puhtale joogiveele ligi.

Konfliktis on vastakuti Iraani poolt toetatud huthi mässulised ja eelnevalt kukutatud president Ali Abdullah Saleh pooldajad ning sunniitidest Al-Hadi toetajad, samuti tegutsevad rahutus piirkonnas ka Islamiriik ja Al-Qaeda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles