Putin kiitis USA rolli Iraani kõnelustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin julgeolekunõukogu kohtumisel.
Vladimir Putin julgeolekunõukogu kohtumisel. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kohtus reedel Vene julgeolekunõukogu alaliste liikmetega ja kiitis USA rolli Iraani tuumakõnelustel, ütles presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Osalejad puudutasid Iraani tuumatoimiku teemat ja rõhutasid taas, et leppe lõpuleviimine sai võimalikuks suuresti tänu Ühendriikide juhtivale rollile ja konstruktiivsele positsioonile,» lausus Peskov.

«Putin teavitas julgeolekunõukogu alalisi liikmeid ka oma läinudnädalastest telefonivestlustest, muu hulgas USA presidendi Barack Obama, Soome presidendi Sauli Niinistö ja Hollandi peaministri Mark Ruttega,» rääkis pressiesindaja.

«Lisaks aktuaalsetele välispoliitilistele ja sotsiaalmajanduslikele küsimustele vahetasid kohtumisel osalenud ka mõtteid edusammude kohta Minski lepete täitmisel, seal hulgas Ukraina parlamendis arutusel oleva eelnõu vastavust neile,» sõnas Peskov.

Kohtumisel osalesid peaminister Dmitri Medvedev, presidendiadministratsiooni ülem Sergei Ivanov, riigiduuma esimees Sergei Narõškin, kaitseminister Sergei Šoigu, julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev, siseminister Vladimir Kolokoltsev, fõderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) juht Aleksandr Bortnikov, välisluureteenistuse juht Mihhail Fradkov, Vene julgeolekunõukogu asejuht Rašid Nurgalijev ja julgeolekunõukogu liige Boriss Grõzlov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles