Kreeka märulipolitsei kasutas Akropoli juures pipragaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kasutab pisargaasi Akropoli mäel protestivate meeleavaldajate vastu.
Politsei kasutab pisargaasi Akropoli mäel protestivate meeleavaldajate vastu. Foto: SCANPIX

Kreeka saatis end Ateenas Akropoli sulgenud riigitööliste vastu täna märulipolitsei, kes kasutasid riigi peamise arheoloogilise monumendi taasavamiseks pisargaasi.

Telepildid näitasid, et rühm märulipolitseinikke tungis Akropoli alale läbi kõrvalsissepääsu ja asus taga ajama sadakonda protestijat, kes nõuavad tasumata palga maksmist. Kohalolevate ajakirjanike ja meeleavaldajate laialiajamiseks lasti käiku ka pipragaas, vahendasid AP ja AFP.

Kultuuriministeeriumi ajutised töötajad alustasid blokaadi teisipäeval, et avaldada meelt otsuse vastu peatada selle kuu lõpus 320 inimese tööleping. Samuti nõuavad nad, et riik tasuks neile kahe aasta maksmata palgad. Riik on protestijate sõnul neile võlgu viis miljonit eurot.

Lühiajaliste töölepingutega ministeeriumitöötajad on ka varem end Akropoli sulgenud, et nii endale suuremaid garantiisid tagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles