Nepallane kuulutati maailma lühimaks meheks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepali arst (vasakul) ja Guinnessi rekordiekspert (paremal) täna Pokhara haiglas mõõtmas Khagendra Thapa Magari pikkust.
Nepali arst (vasakul) ja Guinnessi rekordiekspert (paremal) täna Pokhara haiglas mõõtmas Khagendra Thapa Magari pikkust. Foto: SCANPIX

Täna 18-aastaseks saanud nepallane Khagendra Thapa Magar on nüüdsest ametlikult maailma kõige lühem mees, teatasid Guinnessi rekordite raamatu eksperdid.

67 sentimeetrit pikk Magar on kolme sentimeetri võrra lühem eelmisest rekordiomanikust, kolumblasest Edward Nino Hernandezest, vahendas AP.

Guinnessi maailmarekordi sertifikaat anti Magarile üle tema kodulinnas Pokharas Nepalis. Magari pereliikmed on aastaid nõudnud, et just tema planeedi lühimaks meheks kuulutataks, kuid Guinness ei võtnud üleskutseid varem kuulda, väites, et ta võib oma vanuse tõttu veel kasvada.

«Oleme väga uhked oma poja üle,» ütles täna Khagendra isa Rup Bahadur Thapa Magar. «Meid on viimaks tunnustatud ja meie unistused on lõpuks teoks saanud.»

Magar ja tema pere võtsid täna entusiastlikult oma kodus ajakirjanikke vastu. Magar hüppas köögilauale ja keetis nii pressile kui perele teed. Samuti võttis ta vastu sünnipäevakinke ja tantsis trummi saatel.

Magar ütles AFP teatel, et kavatseb kahe aasta pärast abielluda. «Istun oma naise käekotis ja reisin temaga ümber maailma,» sõnas ta.

Vaid 5,5 kilo kaaluv Magar oli tilluke juba sündides, mil ta kaalus vaid 600 grammi. Isa sõnul pole tal aimugi, miks poeg pikaks ei kasvanud – tema väikevend on tavalise 13-aastase kasvu.

Vastuseid pole ka kohalikel arstidel. Magari arst ütleb, et värskel täiskasvanul on kolmeaastase lapse keha.

Magar, kes siis, kui ta oma puuviljamüüjatest vanemaid parajasti ei aita, reisib ringi tantsutrupiga, on enam kui valmis oma uue tiitliga kaasnevaks meediatähelepanuks. Valitsus on ta juba nimetanud riigi hea tahte saadikuks.

«Olen väga õnnelik ja elevil,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles