Burundi opositsioonikandidaadid loobusid presidendivalimistest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Burundi pealinnas Bujumbura. Pilt on illustratiivne
Tänav Burundi pealinnas Bujumbura. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Burundi lähenevatest presidendivalimistest otsustasid laupäeval loobuda kolm kandidaati, seal hulgas kaks endist presidenti, kelle hinnangul ei ole valimiskampaania ei aus ega õiglane.

Kiri nende taandumise kohta teisipäevastest valimistest on järjekordne löök poliitilisele süsteemile riigis, mida pärast praeguse presidendi Pierre Nkurunziza teadet kolmandaks ametiajaks kandideerida on raputanud vägivaldsed meeleavaldused.

Endised riigipead Domitien Ndayizeye ja Sylvestre Ntibantunganya ning endine parlamendi esimees Jean Minani märkisid oma kirjas valimiskomisjonile, et praegune poliitiline ja julgeolekukeskkond ei võimalda vabu ja õiglaseid valimisi.

Komisjoni kõneisik Prosper Ntahorwamiye kinnitas laupäeva kirja saamist, kuid lisas, et kandidaatide nimed jäävad hääletussedelitele, mis on juba valmis trükitud ja laiali jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles