Ukraina armee pole saanud käsku alla 100 mm relvade tagasitõmbamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur tanki kõrval
Ukraina sõdur tanki kõrval Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi ei ole saanud korraldust alla 100 mm suuruse kaliibriga relvastuse tagasitõmbamiseks eraldusjoonelt, teatas kindralstaap pühapäeval.

«Me ei ole saanud dokumente, korraldusi, mis kohustuksid meid kindla vahemaa taha tagasi tõmbama relvastust ja sõidukeid, jutt käib alla 100 mm suuruse kaliibriga relvadest,» ütles kindralstaabi pressiesindaja Vladõslav Seleznjov Interfaxile.

«Samuti teame, et 21. juuliks kavandatakse Minskis kohtumist. Tõenäoliselt langetatakse seal mõned otsused. Ma ei oska öelda, mis teemasid tõstatatakse ja kas need on seotud relvastuse tagasitõmbamisega,» lausus ta.

Donetski ja Luganski separatistid teatasid pühapäeval alla 100 mm kaliibriga relvastuse kontaktjoonelt tagasitõmbamise alustamisest.

Seleznjov ütles vastuseks palvele separatistide teadaandeid kas kinnitada või ümber lükata: «Ma ei saa seda infot kinnitada. See on küsimuse OSCE erivaatlusmissioonile ja Ühise kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse (JCCC) liikmetele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles