Trump keeldus McCaini ees vabandamast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Richard Nixon tervitab John McCaini.
President Richard Nixon tervitab John McCaini. Foto: Anonymous/AP

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv kinnisvaramagnaat Donald Trump keeldus pühapäeval vabandamast endise sõjavangi senaator John McCaini sõjaväelasekarjääri halvustamise pärast.

69-aastase miljardärist ärimehe ja TV tõsielusarja staari sõnul ei vääri viis aastat Vietnamis sõjavangis olnud McCain oma kangelasestaatust.

Trump ütles laupäeval sotsiaalkonservatiividest aktivistide kogunemisel, et McCaini peetakse sõjasangariks vaid vangilangemise pärast. Trump täpsustas, et talle meeldivad inimesed, kes ei lange vangi.

«Sugugi mitte,» vastas miljardär ABC telekanali küsimusele, kas ta võlgneb McCainile vabanduse.

Varem on Trump põhjustanud üldsuses pahameelt väljaütlemisega, et Mehhiko sisserändajad on narkosmugeldajad ja vägistajad.

Trump pakkus välja ka oma lahenduse immigratsiooniprobleemile: «Ma ehitan meie lõunapiirile suure-suure müüri. Ja ma panen Mehhiko selle müüri eest maksma.»

Praegu 78-aastane McCain langes vangi, kui tema lennuk Vietnami kohal 1967. aastal alla tulistati. Trump ei ole kunagi sõjaväes teeninud.

Trump on praegu vabariiklaste 15 kandidaadi seas populaarseim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles