Rootsi saab 18-aastase parlamendiliikme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Abele 2007. aastal.
Anton Abele 2007. aastal. Foto: SCANPIX

18-aastasest Anton Amadé Abelest saab läbi aegade noorim Rootsi parlamendiliige, sest tema Riksdagi valitud erakonnakaaslane Anna König Jerlmyr nimetati täna Stockholmi aselinnapeaks.

See tähendab, et Moderaatide nimekirjas septembrikuistel üldvalimistel 15ndana kandideerinud Abele läheb parlamenti Jerlmyri asemel. Abele sai Rootsis kuulsaks 2007. aastal, kui ta korraldas demonstratsiooni tänavavägivalla vastu, kirjutas The Local.

Abele ütles täna pärastlõunal, et ta pole oma erakonnast veel parlamenti pääsemise kohta kinnitust saanud, kuid juba ootab võimalusi, mida Riksdagi liikmesus talle pakub. Enda sõnul on ta huvitatud paljudest poliitika valdkondadest ning tahab ühiskonna muutmiseks võimalikult palju ära teha.

See, et temast saab Rootsi parlamendi läbi aegade noorim liige, näitab Abele sõnul Moderaatide liikmeskonna pidevat uuenemist ja seda, et nad suudavad sotsiaaldemokraatidest märksa rohkem noori inimesi oma leeri meelitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles