Vurruline hüppas venelaste kalapaati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljes
Hüljes Foto: SCANPIX

Vaikse ookeani põhjaosas Sahhalini saare lähedal said kalastajad üllatuse osaliseks kui seiklushimuline hüljes hüppas järsku nende paati.

Kalur Andrei Permijakov sõnas uudisteleheküljele astv.ru, et ta oli koos sõbraga kala püüdmas kui kuulis paadi lähedal valju häälitsust.

«Vaatasime hääle suunas ja nägime suurte vurrudega hüljest. Siis ronis see veeloom rahulikult meie paati,» teatas venelane Twitteris.

Kalastajate jaoks oli looma käitumine üllatav, kuid mõne aja pärast läks hüljes oma tavapärasesse keskkonda, merre tagasi.

Meeste üllatus oli suur kui hüljes uuesti paati tuli ning hülge edasi-tagasi liikumine paadi ja vee vahet kestis mõnda aega.

Hüljes oli paadis täistööpäeva ehk kaheksa tundi ning lahkus lõpuks päikeseloojangul.

Kalurite arvates ei otsinud nutikas hüljes nende paadist süüa, sest neil ei õnnestunud kala püüda.

Permijakovi sõnul oli hüljes hea tervise juures ning ta ei paistnud haige.

«On tavaline, et kalapüügilaevade ja –paatide juures on hülgeid, kes loodavad sealt saada kerget kalasaaki, kuid tavaliselt ei ole ükski hüljes nii julge, et tuleb ise paati,» lisas kalamees.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles